Екструзија на жица и кабел

Процесот на истиснување најчесто се користи за обложување на жици и кабли со полимерен слој. Оваа техника вклучува рамномерно повлекување на жицата или кабелот низ вкрстен матрица, каде што е обложена со стопена пластика. Премазот со истиснување се користи за повеќето жици и кабли кои се наоѓаат во телекомуникациската, електричната и електронската индустрија. За да се постигнат повеќе облоги, може да се користат два екструдери во тандем.

Различни полимери се избираат за апликации за обложување на жици врз основа на нивните посакувани карактеристики, како што се флексибилност, електрични својства, издржливост и отпорност на злоупотреба. Најчесто користените полимери за оваа намена вклучуваат:

полиетилен

поливинилхлорид

полиамид

полибутилен терефталат

Термопластични еластомери

кополимери на етилен пропилен

полипропилен

флуорополимери

Related brands
undefined
Enplast
Brands
Ravathane
undefined
LYB LyondellBasell
Brands
Hifax • Softell • Hiflex
Пазари кои користат Екструзија на жица и кабел
Автомобилство
Сегменти
Општо • Внатрешност
Електрика и електроника
Сегменти
Жица и кабел • Електрични компоненти
Индустриски
Сегменти
Цевки и црева • Општо • Листови/Форми • Општа конструкција • Заптивки и дихтунзи
Соединување
Сегменти
Општо
Стоки за широка потрошувачка
Сегменти
Обувки • Инсталација на подови
Флексибилно пакување
Сегменти
Општо
Цврсто пакување
Сегменти
општо • Цевки

Поддршка за корисници

Ние сме тука да ви помогнеме! Без разлика дали имате прашања или барања, не двоумете се да ни испратите е-пошта или да ја испратите формата за контакт. Контактирајте и ние ќе ви одговориме веднаш.

Контактирајте не

Контактирајте со нашиот тим преку е-пошта.