Прекулување

Процесот на преливање вклучува создавање на еден дел со помош на комбинација од два или повеќе пластични или еластомерни материјали. За време на процесот на пластично преливање, прво се обликува делот од основниот слој, а потоа дополнителните пластични слоеви се обликуваат над и околу оригиналниот дел. Може да се користат една или повеќе пластични смоли во зависност од компатибилноста на материјалот за да се постигне специфична текстура или изглед.

Overmolding се користи за низа апликации, вклучувајќи медицински, автомобилски, пакување и многу повеќе. Вообичаен пример за прекумерно обликување со инјектирање е четка за заби со цврста рамка и гумени рачки на рачката. Различни опции за материјал за преливање се користат и за да се додаде контраст на бои за естетика или да се создадат флексибилни области на крутите компоненти.

Разликата помеѓу прекумерното калапи и мулти-инјектирањето е во тоа што подлогата за преформа е обликувана во претходната операција. Потоа се става во втор алат и се додава прелипениот материјал.

Преку овој метод може да се произведе повеќематеријална компонента со користење на стандардна машина за обликување со вбризгување со една цевка.

Related brands
undefined
Enplast
Brands
Ravatech • Ensoft • Enflex
Пазари кои користат Прекулување
Automotive
Сегменти
General
Consumer Goods
Сегменти
DIY/ Home improvement • Kitchen Appliances • General household • General
Electrical & Electronics
Сегменти
Wire and Cable
Industrial
Сегменти
General • General construction • Seals & gaskets • Pipes & Hoses

Поддршка за корисници

Ние сме тука да ви помогнеме! Без разлика дали имате прашања или барања, не двоумете се да ни испратите е-пошта или да ја испратите формата за контакт. Контактирајте и ние ќе ви одговориме веднаш.

Контактирајте не

Контактирајте со нашиот тим преку е-пошта.