Екструзивна пена

Екструзијата на пена е процес кој се користи за создавање пластични листови со клеточна структура. Во овој метод, гасовит или хемиски агенс за дување се внесува во полимерното топење за време на неговата подготовка во барелот на екструдерот. Како што топењето на пластиката излегува од матрицата, таа се шири до предодредена мера, формирајќи клеточен ѕид.

Оваа постапка се изведува во машина за истиснување на пена, која има запечатена комора каде што се произведува екструдата. Комората може или не може да биде подложена на варијации на притисокот, како што е вакуум, во зависност од специфичните услови на процесот. За да се постигне контролиран облик на пластиката, ролни со моќност се користат во внатрешноста на комората и низводно од матрицата.

Поради суровите еколошки услови во комората, се советува ролните за обликување или обликување да бидат управувани од надворешен извор на енергија за да се заштитат од потенцијално штетните ефекти на вакуумот , притисок, итн. Поставувањето на погоните надворешно му овозможува на системот да остане оперативен за време на отворањето на комората и сите неопходни поправки или прилагодувања.

Комората обично служи како горен крај на барометриската нога низ која минува екструдата. Една или повеќе подвижни прегради се користат за запечатување на горниот крај на комората, овозможувајќи лесно прилагодување и во иста и во спротивната насока на горниот крај на комората. Овој дизајн ги олеснува ефикасните и флексибилни операции на истиснување на пена.

Related brands
undefined
INEOS Styrolution
Brands
Styrolution PS
undefined
LYB LyondellBasell
Brands
Moplen
undefined
Sabic High Performance Plastics (SHPP)
Brands
Ultem
Пазари кои користат Екструзивна пена
Автомобилство
Сегменти
Општо • Внатрешност • Под хауба
Електрика и електроника
Сегменти
Електрични компоненти • Електрични
Индустриски
Сегменти
Општо • Општа конструкција • Ракување со течности / Хидраулика
Масовен транспорт
Сегменти
Воздухопловна
Медицина и здравствена заштита
Сегменти
Медицински (потврден) • Здравствена заштита (непотврдено)
Соединување
Сегменти
Лепила
Стоки за широка потрошувачка
Сегменти
Кујнски апарати • Општо домаќинство • Кујнски прибор • Лична нега • Градинарски алатки • Општо
Флексибилно пакување
Сегменти
Пакување на храна
Цврсто пакување
Сегменти
општо • чаши и шољи • Лист и фиоки

Поддршка за корисници

Ние сме тука да ви помогнеме! Без разлика дали имате прашања или барања, не двоумете се да ни испратите е-пошта или да ја испратите формата за контакт. Контактирајте и ние ќе ви одговориме веднаш.

Контактирајте не

Контактирајте со нашиот тим преку е-пошта.